Ukrainsk minister: Russiske soldater er stadig i Ukraine

Skrevet af admin

18/04/2015

Mest læste i dag

Kampene blusser op nu og da i Østukraine med enkelte dræbte til følge, men de værste krigshandlinger er indstillet, siden en våbenhvile blev indgået tidligere på året.

Det betyder imidlertid ikke, at de russiske soldater, som Vesten og Ukraine hele tiden har beskyldt for at støtte prorussiske separatister i regionen, er rejst hjem.

Det siger den ukrainske forsvarsminister, Stepan Poltorak, i et interview på ministeriets hjemmeside.

- Antallet af russiske soldater i Donetsk og Lugansk er uændret. De udfører rotationsvagter, og de gennemgår træning med terrorgrupper. Vi observerer deres bevægelser, og vi ved, at de er der, siger forsvarsministeren.

Ministeren hævder, at Ukraine kender antallet af russiske soldater i de to oprørsprovinser. Der oplyses ikke noget tal på ministeriets hjemmeside.

Rusland har gentagne gange afvist, at russiske soldater er direkte involveret i kamphandlinger i den tidligere sovjetrepublik.

Internationale medier - herunder Vice - har rapporteret fra Rusland om flere begravelser af soldater, som er transporteret hjem efter udstationering ved grænsen til Ukraine.

Desuden har Nato dokumenteret større russiske troppebevægelser over grænsen til Ukraine via satellitoptagelser.

Fire lande - Ukraine, Rusland, Frankrig og Tyskland - blev efter lange forhandlinger i februar enige om en fredsplan for Ukraine, kaldet Minsk-aftalen, da den blev indgået i den hviderussiske hovedstad.

Våbenhvilen er blevet krænket adskillige gange. De seneste uger er mindst 10 soldater dræbt i kampe mellem ukrainske sikkerhedsstyrker og prorussiske separatister.

/ritzau/