Ukrainske børn blev dræbt ved flytning af granat

To børn blev dræbt og fem andre såret, da de forsøgte at flytte en ueksploderet granat i byen Zugres i det oprørskontrollerede østlige Ukraine, oplyser de regionale myndigheder lørdag.

- Syv skolebørn fandt en ueksploderet granat, som eksploderede, da de forsøgte at flytte på den. To børn blev dræbt på stedet, mens yderligere fem blev såret og bragt til et hospital.

Zugres ligger 30 kilometer øst for oprørerens hovedkvarter i Donetsk.

Episoden skete sent fredag.

Rusland kom lørdag under stigende pres for at gøre mere for at redde den skrøbelige våbenhvile i Ukraine, hvor oprørere har intensiveret angreb på en lufthavn, som har vital betydning i deres kamp for selvstændighed.

Iagttager siger, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, er parat til at leve med isolation og økonomiske sanktioner, hvis Moskva bliver sikret kontrol over industriområderne i det østlige Ukraine.

Over 70 ukrainske soldater og civile er blevet dræbt, siden Moskva og Kijev den 5. september underskrev en våbenhvileaftale, der skulle bringe konflikten i Ukraine til en afslutning.

I alt er op mod 3300 mennesker blevet dræbt i konflikten.

Parterne har ikke gennemført tilbagetrækninger af styrker, som det blev bestemt i våbenhvileaftalen.

Store dele af Donetsk, der er et centrum i kulmineområdet i den østlige del af landet, er blevet forladt. Storbyen var tidligere hjem for næsten en million russisk-talende ukrainere.

Onsdag blev 10 mennesker dræbt af granatangreb i Donetsk. Det skete i nærheden af en skole, hvor det var første skoledag.

Ukraines parlament i hovedstaden Kijev vedtog tidligere i denne måned en lov, der giver indbyggerne i de russisktalende regioner i Østukraine begrænset selvstyre.

Lovgivningen opfordrer til, at der holdes valg inden 7. december, men oprørslederne har sagt, at de selv bør have beføjelser til at fastsætte valgdatoen.

Prorussiske oprørere i Donetsk og Lugansk i Ukraine har sagt, at de holder valg 2. november.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip