Ukrainske oprørere giver adgang til flyofres ejendele

Prorussiske separatister i det østlige Ukraine vil mandag lade efterforskere få adgang til det sted, hvor et fly fra Malaysia Airlines for snart tre måneder siden styrtede til jorden.

Det siger Jean Fransman, en talsmand for det hollandske justitsministerium, ifølge CNN.

I den seneste tid har kamphandlinger mellem oprørere og den ukrainske hær forhindret redningsarbejdere i at udføre deres arbejde på ulykkesstedet.

5. september indgik regeringen i Kijev og separatisterne ellers en våbenhvile, men ikke desto mindre er kamphandlingerne fortsat.

Ukrainske redningshold får nu mulighed for at samle personlige ejendele fra nedstyrtningsområdet og fra lokale beboere, der siden ulykken har samlet genstande tilhørende de 298 ofre, hvoraf langt de fleste var hollændere.

Det er Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), der har forhandlet aftalen med de ukrainske oprørere på plads, siger Fransman ifølge CNN.

Flyet MH17 var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Malaysia, da det 17. juli styrtede ned i Ukraine nordøst for den separatist-kontrollerede by Donetsk.

Det menes, at flyet blev ramt af en mængde af højhastighedssplinter, som kan stamme fra et russiskproduceret jord-til-luft missil af typen Buk, inden det styrtede til jorden.

Hvem, der har affyret det, vides ikke, men Vesten beskylder de prorussiske separatister for at stå bag.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip