Ukrainske soldater omringer oprørskontrolleret havneby

Ukrainske sikkerhedsstyrker har omringet den oprørskontrollerede havneby Marjupol efter et angreb tidligt fredag morgen, oplyser landets indenrigsministerium.

Aktionen er led i den antiterroroperation, som regeringen i Kijev indledte, efter at prorussiske separatister i øst erklærede selvstændighed tidligere på året med ønske om at blive indlemmet i den russiske føderation.

Separatisterne bekræfter kampene og melder, at fem af deres soldater er blevet dræbt.

Marjupol, som er den største havneby ved Det Asovske Hav, er strategisk vigtig for landets stålindustri, og fordi den ligger på hovedvejen til Rusland.

- Militæroperationen begyndte klokken 4.50 (3.50 dansk tid). Den forløber efter planen, og den har været en succes. Alle terroristernes højborge bliver bragt under kontrol, skriver indenrigsminister Arsen Avakov på Facebook.

- Området, hvor operationerne pågår i centrum af Marjupol, er afspærret.

De ukrainske soldater har lidt materielle skader, og fire soldater er såret, men ingen er dræbt, lyder det fra regeringen.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, har skruet op for antiterroroperationerne, efter at han blev valgt i slutningen af maj med et løfte om hurtigt at bringe samling og ro på Ukraine.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip