Ukrainske soldater trækker sig tilbage fra konfliktby

Vidner i den østukrainske by Artemivsk bekræfter, at ukrainske soldater ankommer fra fronten i Debaltseve. Mange af dem er såret, siger vidnerne til nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer efter, at prorussiske separatister tidligere onsdag har sagt, at ukrainerne har lagt deres våben i byen, hvor de længe har været omringet af prorussiske separatister.

Også et medlem af det ukrainske parlament, Semen Sementjenko, som leder en proukrainsk bataljon, har bekræftet tilbagetrækningen.

- Tilbagetrækningen af soldater fra Debaltseve gennemføres som planlagt og på organiseret vis, siger Semen Sementjenko til nyhedsbureauet Ria.

Den ukrainske regering har ikke bekræftet en tilbagetrækning fra fronten, men præsident Petro Porosjenkos kontor oplyser, at han snart vil komme med en erklæring.

Familiemedlemmer gik tirsdag i protest foran forsvarskommandoen i Kijev med krav om, at soldaterne beordres hjem fra de blodige kampe, hvor separatisterne længe har haft overtaget.

Kampene har stået på i Debaltseve trods en våbenhvileaftale, der trådte i kraft natten til søndag.

En kommunikationsenhed for Folkerepublikken Donetsk meddeler, at ukrainske soldater i stort antal har overgivet sig onsdag morgen.

- Ukrainske styrker i hobetal lægger deres våben i Debaltseve. Der er tale om hundredvis af soldater, siger Maksim Lesjtjenko fra de prorussiske separatister i regionen.

Debaltseve, et jernbaneknudepunkt i regionen Donetsk på grænsen til Lugansk, har længe været scene for heftige kampe, og mange beboere er flygtet fra byen.

Prorussiske separatister har onsdag ifølge nyhedsbureauet Interfax indledt tilbagetrækning af tunge våben fra de oprørskontrollerede områder i det østlige Ukraine de steder, hvor kampene er indstillet.

Samme melding kom tirsdag, men den er ikke bekræftet fra regeringen i Kijev.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip