Ulækre forhold på ni hoteller: Fandt kønshår, bussemænd, urin, blod, tånegle og sæd

Når man checker ind på et hotel, regner man med at få et rent værelse uden spor efter den forrige gæst. Men det er langt fra sikkert, at dine forventninger bliver indfriet. Tvært imod.

Det viser det norske tv-forbrugerprogram "TV 2 hjelper deg", som sammen med rengøringseksperten, Lena Furuberg, er gået undercover for at granske de hygiejniske forhold hos ni hotelkæder i Norges hovedstad Oslo - lige fra det billige P-hotels til det dyre Grand Hotel. Resultaterne er chokerende. Det skriver norske TV2.

Læs også: Kvinde finder sin seng totalt overtaget af…

Ved hjælp af et ATP-måleapparat (der måler mikroorganismer), en UV-lampe og en sædtest afslører programmet i aften, at værelserne er fyldt med blandt andet mikroorganismer, som kan føre til bakterier, der kan gøre folk syge. Antallet af mikroorganismer bør være under 1000, ellers kan det være farligt, ifølge Lena Furuberg.

Konklusionen er, at alle de ni hoteller har for alt for dårlig rengøring og især for højt niveau af mikroorganismer. Testens højeste måling på hele 714.525 fandt man i badet på hotellet Scandic Byporten i Oslo. 

Samme klamme billede tegnede sig, da hotellernes senge blev undersøgt. Her fandt man blodpletter på madrasser, dyner og puder - Lene Furuberg mener, det er levn fra tidligere menstruerende gæster.

Læs også: Ad for pokker: Derfor skal du stoppe med at bide negle

Og i madrassen på hotellet Radisson Blu Plaza fandt man to tånegle, ligesom der i flere af hotellernes senge var rester af urin.

En test afslørede sæd på fem af de ni hoteller - både på vægge, stole og natborde.

Resultaterne kommer bag på rengøringsekspert og rådgiver ved Teknologisk Institut, Lena Furuberg, som mener, at hotelbranchen trænger til en gevaldig opstrammer på rengøringsfronten.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information   

- Jeg er helt chokeret over vores resultater, det er helt sygt. Vi har fundet så meget ulækkert. Og på steder jeg virkelig ikke havde forventet det, siger Lena Furuberg i tv-programmet.

Der er tale om ni hoteller i Oslo i prisklassen 1095-3290nkr. pr. nat.

Hele testen med hotelnavne, priser og de præcise testfund kan ses her
   

 

Dagens Gossip