Ulogiske priser spænder stadig ben for rejsekortet

1. juli bliver de sidste vrangvillige rejsekunder tvunget væk fra klippekortet i hovedstadsområdet.

Men selv om selskabet bag afløseren, Rejsekortet A/S, lovede at forbedre systemerne efter sidste sommer, har de stadig ikke fået løst et af kortets mest centrale problemer: Priserne er umulige at hitte ud af.

Det skriver Politiken lørdag.

De uklare priser får kunderne til at miste tillid til kortet, lyder kritikken fra trafikforskere og forbrugerrepræsentanter, kun tre måneder før kortet rulles endeligt ud i landets mest travle trafikale område.

- Jeg græmmer mig over, at en god idé som rejsekortet skæmmes af ulogiske priser, fordi trafikselskaberne ikke har fået ryddet op i takstsystemerne. De har haft ti år til at få det gjort, lyder det fra trafikforsker Per Homann Jespersen til Politiken.

Ifølge ekspert i brugervenlighed Ole Gregersen gør det ikke sagen bedre, at de hjemmesider, hvor kunderne skal kunne finde priserne, er meget svære at bruge.

- Hvis man i forvejen er usikker på rejsekortet, er det svært at blive klog på prisen, og det er med til at skabe meget brok, siger han til Politiken.

Også i Transportministeriet modtager man mange henvendelser om, at priserne er svære at forstå, skriver transportminister Magnus Heunicke i en mail til Politiken.

Han opfordrer trafikselskaberne til lade hensynet til "enkle og letforståelige priser veje tungt".

/ritzau/

 

Dagens Gossip