Ulovlige festivaltelte i Skanderborg får lov at blive stående

Selvom Skanderborg Kommune har politianmeldt Danmarks Smukkeste Festival for omkring 500 ulovligt placerede telte tæt på en sø, kan teltenes beboere roligt nyde festivalen til ende på søndag.

Festivalen har ikke selv nogen planer om at gribe ind, og før politiet får efterforsket sagen og eventuelt idømt festivalen en bøde, sker der heller ikke noget fra den kant.

- Vi har fået en anmeldelse fra kommunen, som vi efterforsker som alle andre sager. Er der tale om et ulovligt forhold, skal sagen i retten, hvor det kan ende med en bøde. Uanset hvad enden bliver, kommer der ikke en afgørelse på denne side af weekenden, siger kommunikationschef Ulla Kaspersen fra Sydøstjyllands Politi.

Normalt er der en beskyttelseslinje 150 meter fra danske søer, men festivalen har tidligere fået dispensation til, at telte må slås op bare 60 meter fra søen.

Ifølge festivalens formand, Claus Visbye, forelå der også sidste år en dispensation til camping helt ned til 30 meter fra vandet på festivalens nye campingområde Kærlig Heden ved motorvejen.

- Indtil fredag forventede både vi og kommunen en ny dispensation. Men det har Danmarks Naturfredningsforening så klaget til kommunen over i 11. time. Med så kort varsel har vi valgt at lade folk blive boende, siger Visbye.

- Vi taler om et område ved motorvejen, hvor der kører 50.000 biler forbi om dagen. Så om der ligger nogle telte nær vandet i otte dage, mener vi ikke gør den store forskel, siger han.

Festivalen har for første gang hegnet campingområdet ind, og festivalen er i år kun for betalende gæster. Hegnet betyder, at festivalen kalkulerer med et fald i omsætningen i millionklassen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip