Ulovligt slagteri lukket i Uglev i Nordvestjylland

Skrevet af Holger Madsen

11/03/2013

Mest læste i dag

Det er Fødevarestyrelsens Rejsehold, der fredag afslørede den ulovlige slagter på en privat adresse i Uglev på Thyholm nord for Struer. Det skete efter en anonym anmeldese til myndighederne.

På adressen lå en tidligere slagterbutik, og i et udhus var der indrettet et slagte- og opskæringslokale, som var udstyret med hejseværk, skoldekar, kødkroge, knive, kødsav og kødhakker. 

Inventar, gulve og vægge var i materialer, som ikke var rengøringsvenlige, og blandt andet lofterne i lokalet var jordslåede og skallede. På vægge, gulve og inventar fandtes indtørrede rester af gammelt kød og blod, oplyser Fødevarestyrelsen i dag.

I et kølerum hang en kalv, samt udskåret svinekød, som angiveligt var slagtet for en landmand. I frysere fandtes frosset svinekød, som også stammede fra ulovlige slagtninger.

Slagteren erkendte, at have slagtet for landmænd, og at have opskåret kødet i de ulovlige lokaler, men ville ikke fortælle hos hvem og hvor opskåret kød efterfølgende var leveret.

Rejseholdet påbød straks slagteren at destruere kødet og overhældte det med destruktionsfarve.

Råd til forbrugerne
Fødevarestyrelsen råder forbrugere/landmænd, der har købt okse-, eller svinekød som er slagtet af den uregistrerede hjemmeslagter på gårde på Thyholm eller kød, der er opskåret eller hakket på adressen Orionsgade 14, 7790 Thyholm, til at kassere eller returnere kødet.

Dyrene er slagtet uden dyrlægekontrol og opskåret og forarbejdet under ukontrollerede og uhygiejniske forhold.

Virksomheden er varslet bøde for ulovlig slagtning, uhygiejniske forhold, manglende sporbarhed samt manglende egenkontrol, oplyser Fødevarestyrelsen.