Ulrich Thomsen skal være fodboldlandstræner

Det bliver skuespiller Ulrich Thomsen, der skal portrættere landstræner Richard Møller Nielsen, når optagelserne til en ny film om de danske EM-helte fra 1992 går i gang til efteråret.

Det er Kasper Barfoed, der står bag filmen, skriver Det Danske Filminstitut.

- Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere - både med spillerne, pressen og ledelsen - og blev derfor ofte misforstået.

- Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille, og jeg glæder mig til at fylde rollen ud, siger Ulrich Thomsen.

Kasper Barfoed debuterede som spillefilminstruktør i 2004 med familiefilmen "Min søsters børn i Egypten" og har siden instrueret tre film, blandt andre den store internationale produktion "The Numbers Station" med John Cusack og Malin Akerman, fra sidste år.

Han glæder sig særligt til at påbegynde optagelserne på den nye film.

- Filmen om EM i 1992 er et drømmeprojekt for mig. Som dreng så jeg mange landskampe med min far, og vi var også i Göteborg og se Richards drenge vinde finalen over Tyskland. Det var en vanvittig kamp og en vanvittig sommer, der bragte danskerne sammen om én fælles drøm.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at genskabe den kamp og den sommer, hvor vi danskere kunne det hele og turde det hele, fortæller Kasper Barfoed.

Det er Anders Frithiof August og Kasper Barfoed, der sammen har skrevet manuskriptet til "Sommeren 92".

Filmen har modtaget 6,5 millioner kroner i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

"Sommeren 92" forventes at få dansk biografpremiere i efteråret 2015.

Pladsen foran Odense Stadion er navngivet efter landstræneren, der stod bag EM-triumfen i 1992. Richard Møller Nielsen døde den 13. februar efter længere tids sygdom. Han blev 76 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip