Ulrich Thomsen smadrede lejlighed ved EM-fest

Han åbner langsomt døren. Noget er helt galt, det kan han godt fornemme. Sedlen på døren, hvor der står, at naboerne har prøvet at komme ind i lejligheden, får alarmklokkerne til at ringe hos den på det tidspunkt 28-årige Ulrich Thomsen.

Og med god grund, skal det vise sig. For skuespilleren, der senest har tilbragt natten i lejligheden, da Danmark vandt Europamesterskabet i fodbold, vender efter en sommerhustur hjem til noget, han aldrig har prøvet før.

Mens fodboldlandstræneren Ricardo Møller, som Ulrich Thomsen skal portrættere i filmen "Sommeren '92", piskede de danske fodbolddrenge op af grønsværen i skæbnekampen mod Tyskland den juniaften, havde Ulrich Thomsen sat sig til rette foran skærmen sammen med nogle venner.

- Jeg husker levende den aften, fortæller Ulrich Thomsen, der nu har rundet de 50 år.

- Jeg var sammen med et par venner, og vi skulle egentlig have set kampen på storskærm i Fælledparken, men der var nogle problemer med skærmen, så vi endte med at gå hjem til mig i min lille toværelses lejlighed i Nannasgade på Nørrebro. Jeg havde sådan et lille 12-14 tommers fjernsyn, som vi endte med at se kampen på, husker Ulrich Thomsen.

Ingen havde regnet med, at Danmark ville tage sejren. Men da Kim Vilfort scorede til 2-0 ti minutter før tid på Nya Ullevi Stadion i Gøteborg i Sverige, stod det klart, at de rød-hvide var ved at skrive dansk fodboldhistorie.

- Da de vandt, gik der jo fest i den, og vi smadrede stort set min lejlighed, fortæller Ulrich Thomsen.

- Dagen efter skulle jeg og Dejan Cukic op i Peter Reichhardts sommerhus, og jeg vågnede op i en lejlighed, der var decideret vendt på hovedet. Der var glasskår og cigaretskodder overalt, men jeg åbnede bare vinduerne og tog af sted.

Men det skulle blive værre endnu.

- Da jeg kom hjem igen, hang der en seddel på døren om, at der var nogle naboer, der havde forsøgt at komme ind i min lejlighed. Det viste sig, at min vask havde været stoppet, og at når dem, der boede ovenpå skyllede ud i deres vask, røg det op igennem min og ud på gulvet, og det havde så dryppet ned gennem mit gulv til underboen. Men jeg vidste det jo ikke, for jeg havde siddet oppe i det sommerhus og røget hash med Dejan og Poul, griner Ulrich Thomsen.

- Jeg vidste godt, at der ventede mig noget af en oprydning, men da jeg åbnede døren var alt bare sjasket til. Lejligheden var simpelthen sovset ind i kloakvand, siger skuespilleren, der gjorde det eneste, han kunne overskue i situationen:

- Jeg lukkede døren igen og gik ned og spiste en burger. Der var ikke andet at gøre. Jeg vidste godt, at den var gal, siger Ulrich Thomsen, der dog fik sat skik på lejligheden igen.

Filmen om Ricardo Møller og det danske 1992-landshold skal efter planen optages til september.

Newspaq

 

 

Dagens Gossip