Ulvehvalpe i år? To ulve set på Skiveegnen

Ann Katrine Warren

|

28/03/2013

Dagens topnyheder

Jordemoderstuderende Karin Falk Eriksen er overbevist om, at hun så to ulve, da hun en sen aften kom kørende et par hundrede meter uden for Ryde mellem Holstebro og Skive, syd for Limfjorden. Det skiver Skive Folkeblad.

- Først tænkte jeg, at det nok var et par ræve. Så troede jeg, at det var et par hunde. Men da jeg kom tættere på, kunne jeg se, at de var meget større end hunde. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at det var ulve. Jeg så dem mest forfra, og de var cirka en meter i højden. De standsede op og stod bare og kiggede på mig, fortæller Karin Falk Eriksen til avisen.

Der er ikke langt fra Ryde til Stendis, hvor en ulv i begyndelsen af marts er blevet fotograferet flere gange.

 

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

På Facebook-siden "Ulv i Danmark" skriver zoolog og rovdyrekspert Mogens Trolle, at folk før har taget fejl af hunde og ulve. Blandt andet i 2011 ved Ganløse på Nordsjælland.  For at bevise der er tale om ulve, kræver det DNA eller billeder af dyrene.

Men zoologen fra Statens Naturhistoriske Museum glæder sig over, at der endnu en gang har været observeret, hvad der kan være et ulvepar Danmark. Tidligere menes et par også at være set nær Kolding. Naturstyrelsen vurderer, at der kan være ulvehvalpe i Danmark inden for omkring 10 år.

- Vi er mere optimistiske og gættede på ulvekuld inden for 2-3 år. Hvis der rent faktisk allerede er ulvepar i Danmark – og det mangler at blive pålideligt bekræftet med fx billeder eller DNA – så kan det måske nås allerede i år. Ulvenes parringstid ligger i februar til marts, skriver Mogens Trolle.