Ulven i Midtjylland fanget på foto

Skrevet af Ann Katrine Warren

18/02/2013

Mest læste i dag

Den midtjyske ulv er blevet fotograferet, og manden bag billedet er ikke et sekund i tvivl om, at det var en ulv, han stødte på fredag eftermiddag i Store Hjøllund Plantage nord for Nørre Snede i Midtjylland.

- Det lyder måske blaseret, men jeg var fuldstændig sikker på, at det var en ulv, allerede da jeg så poteaftrykkene i sneen, fortæller Max Steinar til Dagens.dk.

Han har mange års erfaring som jagtjournalist og fotograf, og har blandt andet fulgt ulve i både Polen og Sverige. Derfor gør det også ekstra ondt, at billederne af den midtjyske ulv er blevet slørede, fordi kameraets autofokus drillede.

Følg dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu.

- Kameraets autofokus kunne ikke fange ulven mellem alle træerne, og ulven var væk, inden jeg nåede at ændre til manuel fokus. Det er måske mit livs ærgerligste billede, siger fotografen med skuffelse i stemmen.

Det lykkedes Max Steinar at snige sig ned ad et skovspor efter ulven, men han var så optaget af ikke at træde på grene og andre ting, at han først for sent opdagede, at ulven pludselig stod lige foran ham.

- Det stod bare 120 meter væk, men det opdagede mig, før jeg så den. Og på et sekund var den væk, fortæller han.

Det var tilfældigt, at Max Steinar opdagede ulvens våde poteaftryk på asfalten, da han var cyklet ud i plantagen for at fotografere kronvildt i sneen. En tilfældighed han er meget glad for.

- Når man ånder og lever for jagt og fotografering, så siger det sig selv, at det var en fuldstændig fantastisk oplevelse.

Nu holder han skarpt øje med vejrudsigten og håber på mere sne, så han igen kan komme ud og lede efter den midtjyske ulv.

- At dømme efter sporene, så er den meget trofast i området, så jeg skal bestemt af sted igen.

Ulven er blevet set adskillige steder i løbet af vinteren. Den dukkede op i julen i nærheden af Skjern, men tidligere på måneden er den blandt andet set mellem Bryrup og Them i det midtjyske. 

Du kan se Max Steinars billeder af ulven og dens poteaftryk her.