Ulykke: Marussia afviser at have presset Bianchi unødigt

Formel 1-teamet Marussia føler sig tvunget til at afvise sejlivede rygter i forbindelse med det alvorlige uheld under Formel 1-grandprixet på Suzuka-banen i Japan, hvor Jules Bianchi kom så galt af sted, da han bragede ind i et redningskøretøj.

Flere medier har fortalt, hvordan Marussia angiveligt skulle have instrueret Bianchi i at ignorere de gule advarselsflag og køre hurtigere forbi det sted, hvor schweizeren Adrian Sutils Sauber var ved at blive bugseret af banen.

Ordren skulle være medvirkende til, at Jules Bianchi kort efter kørte galt og pådrog sig alvorlige skader.

- Marussia-teamet er chokeret og vredt over disse beskyldninger. På et tidspunkt, hvor en kører befinder sig i kritisk tilstand, er vores højeste prioritet at bekymre os om Jules og hans familie.

- Derfor er det utroligt at være tvunget til at svare på rystende rygter og rette forkerte oplysninger, skriver teamet på sin hjemmeside.

Marussia siger, at man har fartmålinger, der viser, at Bianchi satte farten ned, da der blev viftet med de gule flag i ulykkesområdet.

Samtidig har man en båndoptagelse af radiotransmissionen mellem teamet og køreren.

- Det er tydeligt ud fra optagelsen og båndudskriften, at holdet ikke på noget tidspunkt i tidsrummet op til ulykken tilskyndede Jules til at køre hurtigere, skriver teamet.

Jules Bianchi har nu i mere end to uger befundet sig på hospitalet i Japan, uden at der er tegn på bedring.

Lægerne har tidligere fortalt, at Bianchi har pådraget sig en hjerneskade, men er fortsat ikke klar over, præcis hvor alvorlig den er.

/ritzau/

 

Dagens Gossip