Ulykkesfly kommer fra stort velanset flyselskab

239 mennesker har angiveligt oplevet enhver person med flyskræks værste mareridt, da kontakten til et passagerfly fra Malaysia Airlines forsvandt fredag nat.

Malaysia Airlines er ellers et respekteret internationalt flyselskab, siger Andreas Krog, der er ansvarshavende på branchesitet check-in.dk.

- Det er et ganske fint internationalt luftfartsselskab på linje med SAS og Finnair og den slags europæiske selskaber, siger Andreas Krog om Malaysia Airlines.

Flyselskabet er medlem af den internationale flyalliance One World, som er en af de tre store flyalliancer, hvor man optjener point og kan booke billetter hos hinanden, fortæller Andreas Krog.

- Det siger noget om, at det er et respekteret internationalt selskab. De her alliancer auditerer dem, der er medlem af dem, siger han.

- Som American Airlines-kunde så ved du, at du også trygt kan flyve med Malaysia Airlines, fordi selskabet ligesom American Airlines er medlem af One World, fortsætter han.

Det er endnu ikke opklaret, hvad der er sket med flyet.

Men hvis det er sket på grund af ting, der kan spores tilbage til lige præcis den flyvning, vil det ikke have den store betydning for Malaysia Airlines ry, spår Andreas Krog.

- Det kommer meget an på, hvad der er sket. Hvis det er ting, der er isoleret til den bestemte flyvning som tekniske ting, der er sket på flyet eller pilotfejl, så vil det ikke have den store betydning for selskabets overordnede renommé, siger Andreas Krog.

Passagerflyet var en Boeing 777, som er et stort langdistance fly, der bruges af rigtig mange selskaber. Et normalt ganske pålideligt fly, ifølge Andreas Krog.

Kontakten til flyet forsvandt ifølge Reuters, da det befandt sig over Det Sydkinesiske Hav.

Flyet lettede fra Malaysias hovedstad Kuala Lumpur fredag og skulle efter planen være landet i Kinas hovedstad Beijing samme aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip