UM: Intet tyder på mere end en dansker på styrtet fly

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ikke noget, der tyder på, at der skulle være mere end én dansk person med det Airbus 320-fly, der forulykkede i de franske alper på vej mod Düsseldorf tirsdag formiddag.

- Vi har ingen indikationer på, at der skulle være mere end den ene dansker om bord på det forulykkede Germanwings-fly, siger kontorchef for Borgerservice i Udenrigsministeriet, Hans Brask.

Tirsdag eftermiddag kom det frem, at én dansker var med på flyet, hvor alle 150 ombordværende forventes at være omkommet.

Udenrigsministeriet kan på grund af tavshedspligten ikke udtale sig nærmere om danskerens identitet.

Der var ifølge Hans Brask en række danskklingende navne på passagerlisten. Men til TV2 har han sagt, at der skulle være tale om tyske statsborgere.

- Vi har heller ikke fået nogen henvendelser fra bekymrede borgere, der savner pårørende, så det er også en god indikation. Derfor forventer vi ikke, at der er andre danskere om bord, siger han til TV2.

Alle de 144 passagerers identiteter og dermed nationaliteter er endnu ikke fastlagt, hvorfor man endnu ikke kan vide sig 100 procent sikker på, at der ikke er flere danskere om bord.

Ifølge foreløbige optællinger er ofrene hovedsageligt fra Tyskland og Spanien. Der er meldinger om 72 tyskere og 49 spaniere.

Derudover er der ofre fra USA, Marokko, Storbritannien, Argentina, Australien, Belgien, Colombia, Israel, Japan, Holland og Danmark.

- Vi forventer ikke en bekræftet passagerliste, før alle nationaliteter er identificeret. De passagerlister, man har fået, var der primært navne og ikke nationaliteter på, og derfor tager det noget tid, før man kan få alle identificeret, oplyser Hans Brask til TV 2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip