Underdirektør suspenderet, mens undersøgelse pågår

Skrevet af John Meyer

15/01/2013

Dagens topnyheder

Undersøgelsen skal afdække den sag, hvor PR-bureauet Waterfront ifølge Danmarks Radio har haft en DSB-kritisk journalist ansat i årene omkring 2009 med det formål at sikre, at han havde travlt med andre opgaver end at skrive artikler om DSB. Ifølge Danmarks Radio skulle Waterfront være betalt af DSB under den daværende DSB-ledelse for at holde journalisten beskæftiget.

Forud for dagens møde havde advokatfirmaet modtaget det indledende materiale i sagen til vurdering. På baggrund af dagens møde har DSB besluttet, at underdirektør Peder Nedergaard-Nielsen bliver suspenderet så længe undersøgelsen finder sted.

Om kommissoriet og tidsplanen for undersøgelsen, som forventes at være færdiggjort i løbet af de næste par dage udtaler Jesper Lok:

- Vi er ved at færdiggøre kommissorium samt plan for proces og forløb af advokatundersøgelsen, der skal give os fuld klarhed over denne sag. Vi har som alle andre en interesse i en så hurtig og grundig undersøgelse som muligt og også i en så åben afrapportering som muligt, og fortsætter: Lad mig igen understrege, at de i medierne beskrevne metoder ikke er forenelige med den måde, DSB ønsker at drive forretning på.