Underholdningsorkesters skæbne er stadig uklar

Det er fortsat uvist, hvorvidt fremtiden for DR Underholdningsorkestret ligger i graven eller orkestergraven.

Et møde mellem Kulturministeriet og ordførerne fra partierne i kredsen bag medieforliget er tirsdag endt uden en løsning.

Kilder i forligskredsen oplyser til Ritzau, at kulturminister Marianne Jelved (R) står fast på, at orkestret skal lukkes. I stedet har ministeren fremlagt et kompromisforslag, som DR har udarbejdet.

Jelved selv bekræfter kompromisforslaget, men afviser at kommentere indholdet.

- Der er kommet et kompromisforslag fra DR om, at man kan bruge de ressourcer, man har, på en ny måde. Der er mulighed for at bruge orkestrere og musikerne på forskellige måder, og det er blandt andet det, vi skal diskutere, siger ministeren.

SF's medieordfører Özlem Cekic bekræfter dog, at der er tale om, at DR vil tilføre seks millioner kroner til DR Symfoniorkestret.

Disse penge skal ifølge TV2 News gå til at skabe et nyt kammerorkester, som skal overtage nogle af det lukkede orkesters opgaver.

Rent mandskabsmæssigt vil en sådan tilførsel betyde, at symfoniorkestret bliver styrket med 20 musikere i stedet for de planlagte syv.

Op til mødet er ministeren blevet sat under pres, da et flertal uden om regeringen har meldt sig klar til at kræve DR Underholdningsorkestret skrevet ind i public service-kontrakten og på den måde redde orkestret.

Marianne Jelved oplyser, at der vil blive indkaldt til et nyt møde i næste uge, så der kan nås et kompromis.

- Vi har aftalt en proces, hvor der er en række ting, som DR og Kulturministeriet skal svare på og uddybe, forklarer ministeren.

Hun understreger, at hun stadig mener, at det er op til DR selv at afgøre orkestrets skæbne.

DR ønsker ikke at uddybe indholdet i kompromisforslaget eller besvare andre spørgsmål om situationen.

- Vi afventer fortsat, at der træffes en beslutning. Så længe der foregår forhandlinger i Folketinget om emnet, så har jeg ingen kommentarer, skriver bestyrelsesformand Michael Christiansen i en mail til Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip