Underskud presser Fakta til butikslukninger og nyt koncept

Først senere på foråret er Fakta klar med regnskabet for 2015, men allerede nu kan koncerndirektøren i Coop, Jan Madsen, løfte sløret for, at bundlinjen i Coops discountkæde er rød.

- Vores basisdrift er stadig underskudsgivende i Fakta, men dog i bedring. Samlet bliver det ikke et flot resultat for Fakta i 2015 og på grund af nye investeringer heller ikke i 2016. Men herefter forventer vi at se en sund kæde fremadrettet, siger Jan Madsen.

For at sikre overskud i den skrantende discountkædes kasseapparater sætter Fakta fart på en proces, der skal lokke flere varer i kurven hos kunderne med ny indretning af butikkerne og nye varer på hylderne.

I 2016 skal 150 butikker moderniseres, mens Coop lukker 20 Fakta-butikker.

- Der er nogle butikker, som simpelthen ikke kan betale sig at investere i, fordi kundegrundlaget ikke er stort nok, siger Jan Madsen.

De ansatte i de berørte butikker får besked i løbet af denne uge.

- Det kommer til at påvirke omkring 60 fuldtidsmedarbejdere, som vi selvfølgelig forsøger at finde nye stillinger til i vores andre kæder. Vi forventer, at for langt hovedparten af medarbejderne vil der være en alternativ løsning, siger Jan Madsen.

Det samme gælder butikkernes deltidsansatte og ungarbejdere, siger han.

I løbet af 2015 er omkring 80 Fakta-butikker blevet indrettet efter det nye koncept, som Fakta internt kalder F-16.

- Der er designmæssige forandringer, nyt inventar og ekstra meget fokus på vores ferskvarer samt frugt og grønt.

- Vi kommer også til at bringe forskellige profilvarer i fokus for eksempel vores verdensmad og måltidsløsninger, som kan give inspiration til de danskere, der kommer hurtigt forbi og skal købe ind til aftensmad, siger Jan Madsen.

Modernisering i butiksnettet og omkostninger til lukninger ventes at trække ned i regnskabet for 2016 med i alt 300 millioner kroner.

Fakta er en af Danmarks største discountkæder med 9000 medarbejdere, cirka 440 butikker og en omsætning på godt 10 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip