Undersøgelse: 69 procent ryger aldrig inden døre

14/10/2013 07:51

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

En ny norm for rygning har fået et godt tag i danskerne. Rygning er flyttet uden for husene, hvad enten det drejer sig om hjem, arbejdsplads eller uddannelsesinstitution. Det viser en helt ny undersøgelse, som Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Danmarks Lungeforening står bag.

69 procent angiver, at der aldrig ryges indendørs i deres eget hjem. Det betyder, at der i dag næsten er lige så mange, der har et røgfrit hjem som en indendørs røgfri arbejdsplads (81 procent). Blandt de uddannelsessøgende angiver 92 procent, at rygning ikke finder sted inden døre på deres uddannelsesinstitution.

Læs også: Dyrere cigaretter kan få 80.000 til at skodde smøgerne

Hvis rygerne selv kunne bestemme, hvor de ville ryge, når de var på arbejde, så ville 52 procent vælge at ryge udendørs. Og overraskende nok svarer 24 procent af dem, der ryger, at de slet ikke ville ryge på arbejde.

Også i privatsfæren er indendørs rygning på retur. 37 procent af rygerne oplyser, at der aldrig bliver røget indendørs i deres eget hjem. Ifølge undersøgelsen undlader 93 procent enten helt at ryge eller går udendørs og ryger, hvis de er på besøg i et hjem, hvor der ikke bliver røget. Hvis rygerne har besøg i eget hjem af gæster, der ikke ryger, vælger 69 procent enten at gå ud eller undlader helt at ryge.

Ifølge undersøgelsen er det 22 procent af befolkningen, der ryger tobak. 17 procent ryger dagligt, og 5 procent ryger en gang i mellem.