Undersøgelse af Fifa-korruption er langt fra færdig

Undersøgelserne om korruption og økonomiske fiflerier i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, er langt fra færdige.

Det oplyser den schweiziske statsanklager Michael Lauber, mandag på et pressemøde i Zürich.

- Vi er ikke en gang nået halvvejs, siger Lauber.

På foranledning af det amerikanske justitsministerium arresterede schweiziske myndigheder i slutningen af maj flere Fifa-topfolk i Zürich i forbindelse med Fifas kongres.

Flere tidligere fodboldledere stod i de følgende dage frem og fortalte, at der igennem en årrække blev betalt store summer i bestikkelse i forbindelse med Fifas tildeling af VM-slutrunder og tv-aftaler.

Selv om Fifa-præsident Sepp Blatter kort efter blev genvalgt til en ny regeringsperiode, blev presset til sidst så stort på præsidenten, at han annoncerede, at han er parat til at lade sig afløse. Det vil ske 26. februar 2016.

Den schweiziske statsanklager Michael Lauber fortæller på mandagens pressemøde, at man har beslaglagt yderligere beviser i det vestlige Schweiz.

Den mængde af databeviser, man har indsamlet, fylder 11 terabytes.

USA's justitsminister, Loretta Lynch, oplyser på samme pressemøde, at undersøgelsen er vokset i omfang siden maj. Hun afviser ikke, at der kan ske yderligere anholdelser.

Foreløbig er 14 personer - ni tidligere fodboldfunktionærer og fem forretningsfolk - under anklage. De 13 er arresteret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip