Undersøgelse beviser systematisk doping i tysk storklub

Sager om systematisk doping har været sjældne i fodbold, men nu afslører forskning for første gang organiseret brug af forbudte stoffer i den tyske Bundesliga.

Evaluierungskommission Freiburger Sportmedizin, som har til opgave at undersøge fortidens dopingsynder på Freiburgs Universitet, slår fast, at der foregik doping med anabolske steroider i VfB Stuttgart i slutningen af 1970'erne og starten af 1980'erne.

Ifølge avisen Stuttgarter Zeitung viser resultaterne, at der er "sikre beviser" på doping på "systematisk vis" i den sydtyske storklub.

Også i SC Freiburg, der dengang spillede i den næstbedste række, er der beviser på doping, dog i mindre omfang.

Reaktionerne fra VfB Stuttgart har foreløbig været tilbageholdende. Klubben skriver på sin hjemmeside, at den ikke er blevet præsenteret for undersøgelsens resultater og derfor ikke kan tage stilling til beskyldningerne.

"VfB Stuttgart ønsker til gavn for en ren sport en fuldstændig opklaring af sagen", lyder det.

Den centrale figur i sagen er den berygtede sportsmediciner Dr. Armin Klümper, der havde tætte bånd til fodboldbranchen.

Mange spillere lod sig behandle af den i dag 79-årige læge, som siden er blevet anklaget for at have dopet sportsfolk - nogle gange uden deres vidende.

Markante Stuttgart-personligheder har allerede afvist, at der skulle have været systematisk doping i klubben.

Hans-Jürgen Sundermann, der var klubbens træner 1976-79 og igen 1980-82, kalder anklagerne "absurde".

Også den mangeårige Stuttgart-spiller Karl Allgöwer afviser:

- Jeg har godt nok været hos Dr. Klümper, men har aldrig haft noget med disse ting at gøre, siger Allgöwer ifølge Kicker.

Mere kryptiske er udtalelserne fra eks-landsholdsspilleren Karl-Heinz Förster. Han har tidligere i en dokumentar på tv-stationen SWR beskrevet miljøet dengang:

- Når bølgerne gik højest, sagde vi: Hør nu, professor, jeg skal spille igen på lørdag. Da gjorde man nogle gange noget ufornuftigt.

I dag afviser Förster dog, at de udtalelser "har noget med dette tema at gøre".

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip