Undersøgelse: Danskere vil helst rejse ud i weekenden

Elo Christoffersen

|

10/10/2013

Dagens topnyheder

I disse måneder lægges tusindvis af sommerrejser op til salg, og de danskere, der nøjagtigt ved, hvad de vil have, når de skal på sommerferie næste år, bestiller deres sommerferie nu.

Ikke mindst børnefamilier med skolesøgende børn, som kun har skolesommerferien 'at gøre godt med', er hurtigt ude. Men også par uden hjemmeboende børn, som skal sikre sig yndlingshotellet, bestiller nu.

Læs også: Billigere at flyve til Bangkok i dag end for 5 år siden

I den forbindelse har Apollo foretaget en undersøgelse hos korpset af rejsekonsulenter, der viser, hvad der først og fremmest lægges vægt på og spørges til, når ferien bestilles.

Udover ønsker til rejsemål, hotel og store hotelværelser eller hotellejligheder viser det sig at være den konkrete afrejsedag, der er vigtig. Det gik danskerne ikke tidligere nævneværdigt op i.

- Nu stilles spørgsmål til afrejsedag på lige fod med temperaturforhold på rejsemålet, om der er spa på det konkrete hotel, hvad området byder på, samt om muligheden for at få store hotelværelser eller hotellejligheder. Også derfor har vi bestræbt os på at få så mange lørdags- og søndagsafgange til de tusindvis af gæster for sommeren 2014, hvilket SAS og vores øvrige samarbejdspartnere har honoreret, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo, i en pressemeddelelse.

Billeder: Bølger i verdensklasse i Den Dominikanske Republik

95 procent af alle Apollos gæster skal således på sommerferie med afrejse en lørdag eller søndag over sommeren 2014 mod 75 procent i år.

Det er blandt andet populære rejsemål som Mallorca, Kreta, Samos og Alanya, der har afrejse en lørdag, både fra Kastrup og Billund, og det er blandt andet gæster til Fuerteventura, Zakynthos, Karpathos og Rhodos, som skal af sted en søndag, både fra Kastrup og Billund. Rejser man fra Aalborg til Kreta med Apollo, er der også tale om en lørdagsafgang.