Undersøgelse: Hver tredje er bekymret for at færdes i nattelivet

December er traditionen tro måneden, hvor mange udvider julefrokosten og andre hyggelige komsammener til en tur i byen.

Men hver tredje dansker, der går i byen, er bekymret for, hvad der kan ske, når de færdes i nattelivet. Det viser en ny analyse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Særligt kvinderne bekymrer sig. Således svarer 43 procent i denne gruppe, at de er bekymrede for, hvad der kan ske, når de går ud om aftenen. Til sammenligning er det 22 procent af mændene, der bekymrer sig i nattelivet.

- Det er tankevækkende, at især kvinder er bekymret for at færdes i nattelivet. Politiets tal viser jo heldigvis, at den personfarlige kriminalitet er på et historisk lavt niveau. Det ændrer dog ikke på, at følelsen af frygt er udbredt blandt kvinder. Det er en følelse, vi alle er nødt til at tage alvorligt, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Overfald og slåskampe bekymrer

Direkte adspurgt om, hvad det er for nogle bekymringer, de har i forhold til nattelivet, svarer denne gruppe, at det drejer sig om overfald (92 procent) efterfulgt af slåskamp, tyveri og røveri.

Undersøgelsen understøtter politiets tal, idet det er de færreste (1 procent), der har oplevet at været udsat for overfald inden for de seneste tre år, når de har været i byen.

Derimod har 5 procent oplevet slåskampe. Ud af de 13 procent, som har været udsat for en hændelse i nattelivet, fortæller mere end hver 3. (34 procent), at de efterfølgende er blevet mere opmærksomme, når de går ud.

- Folk handler dybest set meget fornuftigt, og tager deres forholdsregler ved for eksempel aldrig at gå alene i byen, men følges med andre. Jeg kan dog godt blive noget ærgerlig over, at 17 procent af dem, der tidligere har oplevet noget ubehageligt i nattelivet, fortæller, at det har fået dem til at gå mindre ud, siger Kim Rud-Petersen.

Hver tredje vil se handling fra politiet

Politiet og politikerne bør, efter danskernes mening, gøre mere for at undgå problemer i nattelivet. Således siger 36 procent, at de mener, der kunne gøres mere, mens 27 procent svarer, at der bliver gjort nok.

 

Dagens Gossip