Undersøgelse: Julemaden sladrer om hvor du bor

Julen er en tid hvor mange danskere samler familien, lader julefreden sænke sig og glemmer alt om slankekost.

Ifølge en ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov, mener 67 procent af danskerne, at der er regionale forskelle i hvad vi spiser i julemåneden. 78 procent af nordjyderne tror, at sjællænderne spiser noget helt andet end de selv gør op til jul.

Undersøgelsen siger ikke noget om hvad vi tror naboen så faktisk spiser, men hos cateringvirksomhed, Kokken & Jomfruen, som i december når at servere næsten 100.000 julemenuer, ses det tydeligt i ordrebogen, at der er stor forskel på hvad der mætter en jyde og en sjællænder i december måned.

- Julen er en højtid hvor mange danskere gør en dyd ud af at holde sig til traditionerne, og for de fleste går fornemmelsen af den helt rigtige jul igennem maven. Vi kan næsten ned på et knivsæg forudsige, hvad vi skal kokkerere i Jylland og på Sjælland, siger Henrik Nygaard, indehaver af Kokken & Jomfruen, og fortsætter:

Jyder og fynboer er til grønlangkål
- Jyderne og fynboerne sværger til gammeldags skinke med grønlangkål, og sjællændere og københavnere foretrækker i særdeleshed andestegen op til jul, siger Henrik Nygaard.

Hovedstaden vil have sylte
- Meget overraskende oplever vi at en gammel juleklassiker som sylten har fået en genkomst på de danske juleborde, og særligt i københavnsområdet. Her serverer vi nu dobbelt så meget sylte set i forhold til sidste år, siger Henrik Nygaard. 

Hele nationen spiser flæskesteg
- Flæskestegen er og bliver danskernes favorit nummer et, når julefreden skal sikres, og den franske risdessert, ris a la mande, har i vores ordrebog indtaget en klar andenplads på julebordet, slutter Henrik Nygaard.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip