Undersøgelse: Så ofte er der lort i svømmebassiner

Michael Nielsen

11 år siden

|

19/05/2013

Dagens topnyheder

Solen og sommeren nærmer sig for alvor i Danmark, og derfor bliver det nok skruet kraftigt op for brugen af indendørs og udendørs svømmepøler den kommende tid.

Men man må håbe for de svømmeglade, at en ny stor amerikansk undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort, ikke kan overføres til danske forhold.

For hvis den kan, så er der nemlig flere pøler med spor af lort end pøler uden spor af de knap så flatterende efterladenskaber.

Det er det amerikanske sundhedskontrolvæsen, der har undersøgt vandet fra 161 offentlige badeinstitutioner. Og her er de nedslående resultater altså, at der var spor af bakterier fra menneskelort i 93 af dem, skriver www.theatlanticwire.com.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Resultaterne svarer til, at der i 58 procent af bassinerne er spor af menneskelort - og der er ingen nævneværdig forskel på, om der er tale om indendørs eller udendørs svømmepøl.

Undersøgelsen viser desuden, at det kan være en god idé, at sætte skilte op, der advarer mod, at folk med diarré bruger bassinet. Det skulle nemlig nedsætte risikoen for bakterier i vandet.