Undersøgelse: SM-sex gør dig mentalt sundere

Skrevet af Ann Katrine Warren

11 år siden

|

07/06/2013

Dagens topnyheder

Er du til lak, læder, pisk, halsbånd og andre herligheder, når der skal være gang i lagenerne derhjemme, så har du det formentlig bedre psykisk end hr og fru Danmark, som pænt slukker lyset og klæder sig af under dynen.

En ny undersøgelse viser, at personer som dyrker BDSM - bondage, disciplin, sadisme og masochisme - på visse områder har det mentalt bedre, end dem, som dyrker knap så avancerede former for sex.

I undersøgelsen, som i maj blev tryk i Journal of Sexual Medicine, var 902 personer, som dyrker BDSM, og 434 personer, som foretrækker mere almindelig sex, blevet spurgt til deres personlighed, generelle velvære, følsomhed overfor afvisning og afhængighed af deres forhold.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Her viste det sig, at personerne med præference for den hårde sex fremstod mindre neurotiske, mere åbne, mere følsommme over for afvisninger, mere trygge i deres forhold og generelt bedre mentalt afbalancerede.

Psykolog og forfatter til undersøgelsen Andreas Wismeijer siger ifølge Huffington Post, at resultatet formentlig skyldes ,at folk, som dyrker BDSM, oftere er mere klar over og er vant til at give udtryk for deres seksuelle behov.

SE BILLEDERNE: Her er 10 verdenskendte sex-junkier

Derudover har mange arbejdet hårdt og længe på at acceptere, at de har et sexliv, som rækker ud over, hvad mange finder socialt acceptabelt.