Undersøgelse: Vi vil selv bestemme tv-programmet

Danskerne har for længst grebet muligheden for at se tv, når de vil, og hvor de vil. Mange hænger ikke længere fast i programsatte tidspunkter - de streamer, har abonnement hos Netflix, eller køber tv-programmer efter, hvad det er, de vil se i fjernsynet.

Tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at 57 procent af 2573 adspurgte husstande i en Megafonmåling har et alternativ til det traditionelle tv-abonnement, og 37 procent af de adspurgte med et almindeligt tv-abonnement ser mindre traditionelt tv, efter at de begyndte at streame.

Alligevel er det kun få, der er gået så langt som til enten at opsige eller beskære deres tv-pakke. Lidt over en tredjedel har overvejet det, mens 13 procent reelt har skiftet til en billigere tv-pakke, og fire procent har helt opsagt den.

- Forbrugerne skyder sig selv i foden ved at holde fast i et produkt, de ikke har brug for, og ved dermed at mindske incitamentet hos selskaberne til at kæmpe benhårdt om deres gunst, siger direktør Agnete Gersing, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, om undersøgelsen.

Generelt betaler flere end 90 procent af danskerne for mere tv, end de bruger, viser tidligere undersøgelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Streaming giver seerne et alternativ til de traditionelle tv-abonnementer, hvor de ofte tvinges til at købe en hel pakke. Men forbrugerne skal selvfølgelig ikke vælge streamingtjeneste i blinde, så de ender med at betale for endnu et produkt, de ikke har brug for, siger Agnete Gersing.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil nu give forbrugerne råd om, hvordan de får styr på deres tv- og streamingforbrug på forbrug.dk. Herudover får de et indblik i de forskellige former for streaming og i deres rettigheder, når de streamer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip