Undgå skilsmisse: Her er fem ting I skal passe på

Anita Yok Sim Ho, der er skilsmissecoach, forklarer til Huffington Post, at selvom respekt og kærlighed for de fleste er selvfølgeligheder i et parforhold, så kan det sagtens ske, at vi i en travl hverdag glemmer, hvordan vi egentlig skal praktisere det.

Ofte er det første der ryger, når vi er pressede, eksempelvis den gode kommunikation.

Skilsmissecoachen benævner her fem faldgruber, der næsten med sikkerhed leder til konflikter og i værste fald et brud på jeres forhold:

Casper Christensen: Jeg havde aldrig troet, jeg skulle skilles. Læs hans historie på Femina.dk

1. I glemmer den gode kommunikation

Hvis kommunikationen mellem jer altid er anklagende og dominerende, så får I aldrig løst eventulle problemer og konflikter mellem jer. Tag dig tid til at lytte til, hvad din partner egentlig siger, og drop at forsøge at få ret hver gang eller at kontrollere ham.

2. Du fralægger dig ansvaret for egen lykke

Hvis du lægger det over på din partners skuldre at sørge for, at du føler dig glad og tilfreds, giver du ham en umulig og urimelig opgave. Sandsynligheden for, at han vil fejle, er stor, og det vil give jeres forhold meget dårlige kår. Så lær at gøre noget godt for dig selv, og dyrk dig selv og nogle interesser, der beriger dig personligt. Det vigtigste er, at du lærer dig selv at kende og lærer at elske dig selv, før jeres forhold kan blomstre. 

Næsten ingen fortryder deres skilsmisse. Læs mere på Femina.dk

3. i bruger intimitet som gidsel

Der vil være uoverensstemmelser, gnidninger og skuffelser i langt de fleste forhold. Det er næsten uundgåeligt, men det vigtigste er, at I ikke afstår fra at være intime, selvom I har været uenige. I bør opretholde jeres sædvanlige intime rutiner, fordi I på den måde nærmer jer hinanden igen og sørger for, at der ikke kommer alt for stor en kløft imellem jer i de svære tider. Det gør det meget lettere at komme tilbage på rette spor igen.

4. Du forhindrer din partner i at udvikle sig

Livet kører i cyklusser, forklarer skilsmissecoachen, og det er naturens orden, at vi hele tiden skal udvikle os. Hvis du forsøger at bremse din partner i den udvikling og den naturlige forandring, så er du ikke alene oppe imod naturens kræfter, du er også i færd med at ødelægge det menneske, du holder mest af. Det kan måske virke skræmmende, at tiden går, og vi alle forandrer os, men det er nødvendigt, at du støtter og selv vokser med i stedet for at modarbejde din partner, hvis jeres forhold skal vare.

5. I glemmer at bruge tid sammen

Dette er en typisk fælde, man som par falder i, når man har fået børn. Der er utroligt lidt tid til at være par, og den tid der er, prioriterer I måske anderledes. Men det er nødvendigt, hvis I skal føle jer som et partnerskab, at I bruger tid sammen. Risikoen for, at I ender som to skibe i hver sin havn eller vokser fra hinanden, er rigtig stor, hvis I ikke aktivt vælger at bruge tid på jeres parforhold.  

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip