Undskyldende Aller-topchef afviser at lukke Se og Hør

- Se og Hør skal ikke lukke.

Så klar lyder meldingen fra Aller Medias bestyrelsesformand, Betinna Aller, oven på skandalesagen om ugebladets ulovlige overvågning af en række kendte og kongelige via kreditkorttransaktioner.

- Man skal huske på, at det ikke er Se og Hør som blad, der har gjort noget kriminelt. Det er nogle enkelte personer, der tilsyneladende har gjort noget ulovligt, og det vil vi handle på, siger Betinna Aller til Ekstra Bladet.

Hun fastslår, at Aller-koncernen ser "meget alvorligt" på sagen, der har fået en lang række kendte personer til at true med sagsanlæg.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige undskyld til de personer, der optræder på listen, og som derfor kan føle sig krænkede, siger Betinna Aller, der er "chokeret" over omfanget af overvågningen, og over at det overhovedet har fundet sted.

Samtidig oplyser hun til Ekstra Bladet, at Aller Media for at undgå fremtidige skandaler vil indføre en whistleblower-ordning, "så medarbejdere, der opdager uregelmæssigheder, kan advare om det til en instans, som er uafhængig af Aller-koncernen".

Betinna Aller betegner sagen som sit livs skandale og fortæller, at Se og Hørs oplag er dykket med 10 procent til knap 100.000 eksemplarer, siden den tidligere journalist på ugebladet Ken B. Rasmussen udgav sin bog "Livet, det forbandede", hvori han løfter sløret for de ulovlige metoder.

Som topchef erkender Betinna Aller at bære et ansvar i sagen, men hun afviser at have kendt til Se og Hørs udbetaling af løn til den såkaldte tys-tys-kilde, som via sin adgang til Nets' systemer forsynede flere af Se og Hørs journalister med oplysninger om de kendtes forbrug og færden.

Flere personer er blevet sigtet i sagen, herunder tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup og tys-tys-kilden.

Samtidig har flere personer med tilknytning til Se og Hør måttet forlade deres job. Eksempelvis trak Allers udgiverdirektør og tidligere konstitueret chefredaktør på Se og Hør, Per Ingdal, sig fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip