Ung kvinde anholdt i USA: Havde forbindelse til Isil

De amerikanske myndigheder har anholdt en ung kvinde, der blandt andet er mistænkt for at levere materiale til den militante gruppe Islamisk Stat i Irak og Levanten, Isil.

Kvinden Shannon Maureen Conley, der er født i 1996, er også mistænkt for at ville planlægge kriminelle handlinger mod USA, lyder det ifølge retsdokumenter.

Den unge kvinde havde modtaget militærtræning i USA, før hun ifølge FBI forsøgte at flyve til Syrien for at møde en medsammensvoren, der i retsdokumenter er kendt som Y.M.

De to var kommet i kontakt på internettet, hvor han fortalte hende, at han var aktivt medlem af Isil.

Retsdokumenter beskriver, hvordan konvertitten Conley og Y.M delte en opfattelse af, at islam indebærer "deltagelse i voldelig jihad mod ikke-troende" og planlagde at forlove sig.

Kvinden skal sidste år have fortalt FBI-agenter, at hun deltog i militærtræning for at få erfaring med våben og taktik, og at hun havde til hensigt at bruge træningen til at rejse ud for at udføre jihad.

Conley blev anholdt i lufthavnen i Denver, Colorado, i april, hvor hun var på vej til at stige om bord på et fly til Tyskland. Sagen har siden været mørklagt. Hun risikerer fem års fængsel.

Den militante sunnimuslimske gruppe Isil, der er en udløber fra al-Qaeda-bevægelsen, ønsker at indføre et middelalderligt kalifat i et område, der spænder fra Middelhavet til Golfstaterne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip