Ung kvinde død efter at have indtaget farlige slankepiller

21-årige Eloise Parry er død af overophedning efter at have indtaget de slankepiller, som englæderen bestilte over nettet og som indeholdt det farlige stof dinitrophenol. Det skriver Daily Mail.

Den universitetsstudernede kvinde tog de nyindkøbte piller den 12. april. Ved frokosttid følte hun ubehag, og valgte derfor at køre hen til skadestuen ved det lokale hospital i Royal Shrewsbury Hospital i det vestlige England.

Her fandt lægerne hurtige ud af, at kvinden var livsfarligt forgiftet af stoffet dinitrophenol. Der findes ingen modgift til stoffet, der også går under navnet DNP, og selv om lægerne kæmpede for at stabilisere kvinden, døde hun tre timer efter ankomsten til skadestuen.

Den danske sundhedsstyrelse har tidligere været ude at advare mod slankeprodukter med det aktive stof, der påvirker metabolismen i kroppen, så forbrænding og energiproduktion ændres betydeligt.

Det betyder, at energi bliver til varme i kroppen, i stedet for at blive omsat og lagret i cellerne. Kroppens temperatur øges, og man kan risikere at få en dødelig overophedning. 

Læs også: Bagmandspoliti lukker slankepillebutik på nettet

De farlige slankepiller sælges typisk på udenlandske hjemmesider. 

Kendte ikke til risiko 
I en følelsesladet erklæring advarer moren til den afdøde kvinde ligeledes mod slankepiller med dinitrophenol.

- Jeg vidste det ikke, men Ella (Eloise Parrys kælenavn, red.) havde købt slankepiller på internettet, forklarer 51-årige Fiona Parry og fortsætter:

- Hun havde endda taget flere af pillerne, end de anbefalede på pakken, og hun havde ingen idé om, hvor farlige de i virkeligheden var.

Det engelske politi prøver nu at finde frem til den hjemmeside, der solgte Eloise Parry de dødelige slankepiller, og som hun betalte lidt over 700 kroner for at få tilsendt med posten.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip