Ung kvinde død efter vold: For tidligt at kalde det drab

En ung kvinde er tidlig lørdag morgen blevet fundet død i en lejlighed. Hun har været udsat for vold, så både politiet og en retsmediciner arbejder nu på at undersøge både liget og lejligheden.

- Klokken 5.11 får vi et opkald fra alarmcentralen, fordi de er på en adresse, hvor en akutlæge har konstateret en ung kvinde død, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Dan Houtved, til Ritzau.

- Årsagen til, at de underretter os, er, at akutlægen ikke mener, at det er sket af naturlige årsager, men at hun har været udsat for en forbrydelse. Vi rykker ud og kan bekræfte, at det ser mistænkeligt ud, uddyber han.

Politiet og en retsmediciner forsøger nu at finde ud af, om der er tale om et drab.

- Der er ikke tale om et naturligt dødsfald. Man har fundet visse spor på kvinden, der angiveligt tyder på, at hun har været udsat for stump vold. Det vil sige, at der er mærker efter, at hun har fået slag med genstande.

- Indtil videre behandles det som et mistænkeligt dødsfald, for det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt det er et drab, siger Dan Houtved.

Lejligheden ligger på Sydvej i Helsingør, og alt peger på, at kvinden var en del af byens misbrugsmiljø.

- Vi har ikke mistanke om, at der er foregået handel fra lejligheden, men det bærer præg af, at det er et sted, hvor man forbruger stoffer og alkohol, siger vagtchefen.

Kvinden antages at være indehaveren af lejligheden, men politiet er ikke sikre endnu og ved ikke meget om kvinden. De vil derfor ikke oplyse noget om hendes alder eller identitet.

Indtil videre er to personer anholdt i sagen. Den ene er en svensktalende kvinde, der var i lejligheden og formentlig har ringet 112. Hun var beruset ved anholdelsen.

Den anden er en mand, som også er en del af misbrugsmiljøet. Den døde kvinde var angiveligt i mandens lejlighed tidligere på aftenen. Denne lejlighed bliver derfor også undersøgt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip