Ung kvinde får seks års fængsel for at tilslutte sig IS

Tareena Shakil, en 26-årig britisk kvinde, er ved en domstol i Birmingham mandag blevet idømt seks års fængsel for at have sluttet sig til den militante gruppe Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Kvinden er også blevet dømt for at have opfordret til terrorisme på Twitter, inden hun forlod Storbritannien.

Ifølge dommeren i Birmingham Crown Court viste Tareena Shakil ingen tegn på anger under strafudmålingen, ligesom han mente, at kvinden var klar over, at hendes lille søn ville blive brugt som IS-kriger, da hun tog ham med til Syrien for at tilslutte sig gruppen.

- Det mest alarmerende er, at du tog dit barn med til Syrien, selv om du vidste, at han ville ende som IS-kriger. Du tillod ham at blive fotograferet med en AK47'er, lød begrundelsen fra dommeren ifølge BBC.

Sønnen var 14 måneder gammel, da kvinden tog ham med til Syrien i oktober 2014.

Tareena Shakil har erkendt sin rejse til Syrien, men afviser, at hun tog dertil med sin søn for at blive en del af organisationen, ligesom hun afviser at have opfordret til terrorisme på Twitter.

Kvinden fortalte under retssagen, at hun synes, at livet under IS blev for vanskeligt. I januar i fjor tog hun sin søn og forlod Syrien, inden hun meldte sig til myndighederne i Tyrkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip