Ung kvinde har fået aktiv dødshjælp: Blev traumatiseret af sexovergreb som barn

I ung hollandsk kvinde har højst bemærkelsesværdigt mistet livet efter at have søgt om aktiv dødshjælp.

Episoden er sket efter, at kvinden, der var i 20’erne, som barn var blevet seksuelt misbrugt i en sådan grad, at hun siden udviklede flere voldsomme psykiske lidelser. Det skriver Daily Mail.

Kvinden begyndte at udvikle de psykiske lidelser for 15 år siden, efter hun var blevet seksuelt misbrugt siden den tidlige barndom.

Den hollandske kvinde var kun fem år gammel, da overgrebene startede, og de stod på indtil hun var 15 år. I denne lange periode udviklede hun både svær anoreksi, kronisk depression, selvmordstanker, tendens til selvskade samt hallucinationer.

Den unge kvinde gik i flere år til intensiv terapi og viste også på et tidspunkt tegn på bedring. Alligevel kunne kvinden ikke holde ud at leve med de mentale lidelser fra overgrebene.

Før sin død led kvinden også af fysiske vanskeligheder og var næste helt sengeliggende.

Derfor blev kvinden vurderet af flere hollandske læger og psykologer, der nåede til den konklusion, at hun led af posttraumatisk stresslidelse i så svær en grad, at hendes situation var uhelbredelig, og at alle forsøg på terapi var håbløse.

Af samme grund gav man tilladelse til, at den unge kvinde kunne modtage en dødelig indsprøjtning for at gøre en ende på hendes lidelser.

Beslutningen blev truffet efter, at læger i Holland tidligere har besluttet, at ønsket om døden fra en psykiatrisk patient i høj grad kan være et råb om hjælp.

Nyheden om kvindes død har skabt vrede blandt modstandere af aktiv dødshjælp verden over.

 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip