Ung mand erkender drab på sin gravide kæreste: Brugte insulin, kniv og pude til at tage livet af hende

En 33-årig kvinde var gravid i 12. uge, da hun i juni sidste år blev dræbt i sin seng i Svendborg.

Med insulin, en steakkniv og en pude tog kvindens nu 26-årige kæreste og samlever hendes liv, mener anklagemyndigheden.

Torsdag er drabssagen begyndt ved Retten i Svendborg.

Kvinden - der havde sukkersyge - sov, da hendes kæreste gav hende insulin og derefter narrede hende til at injicere sig selv med "store mængder insulin", lyder anklagen.

Samleveren havde justeret kvindens insulinpumpe, så hun fik en overdosis. Med en steakkniv stak den 26-årige herefter sin kæreste to gange i halsen og en gang over brystbenet og pressede en pude mod hendes ansigt.

Det forklarer anklageren i retten.

- Kvinden blev fundet i sengen, og over hendes venstre skulder lå en steakkniv med et knivblad på 11 centimeter, siger anklager Klaus Lauridsen.

- Stiksårene var dybe: Seks, syv og ti centimeter, siger han.

Kort efter drabet ringede den tiltalte til sin advokat og fortalte, at han havde dræbt sin kæreste.

Umiddelbart efter sin kærestes død sendte den 26-årige også en mail til Ekstra Bladet. Her skrev han, at han havde haft det dårligt i nogle dage, havde haft flashbacks og måtte have smerten ud.

- Fuck fuck nu har jeg slået min kæreste ihjel, som jeg elsker over alt på jorden. Fuck. Det kunne være undgået, skrev han til avisen, der tidligere havde bragt artikler om manden og hans psykiske problemer og kriminalitet.

Manden er tidligere dømt for narkohandel og røveri og har i fængslet fået stillet diagnosen borderline af en psykiater.

Siden har han også fået diagnosen posttraumatisk stressyndrom.

Kvindens femårige søn og syvårige datter var til stede i lejligheden i Badstuestræde i Svendborg, da deres mor blev dræbt.

Den 26-årige tiltalte er til stede i Retten i Svendborg, hvor han torsdag skal give sin forklaring. Han er en høj, tætbygget mand og har kortklippet, lyst hår. Han er klædt i en sort Adidas-trøje, mørkegrønne bukser og træningssko.

Manden erkender at have dræbt sin kæreste. Han afviser imidlertid at have fået hende til at injicere sig selv med insulin, siger hans forsvarsadvokat, Ulrik Sjølin Pedersen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip