Ung mand raser: Hvorfor må jeg ikke ændre navn til 'Superhelten'?

I september sidste år besluttede Benjamin Preisler Herbst, at han fremover gerne vil hedde Superhelten Benjamin Preisler Herbst.

Derfor søgte han Statsforvaltningen, som står for at godkende navne, om at få godkendt ’Superhelten’ som drengenavn i Danmark.

Benjamin er 26 år og passioneret ejer af en legetøjsbutik. Ifølge ham går 80 procent af hans liv med superhelte, og svaret fra Statsforvaltningen var derfor skuffende: Et afslag med begrundelsen:

- Et fornavn kan godkendes, hvis: Der er tale om et egentligt fornavn. Navnet ikke er uegnet til at blive anvendt som fornavn er i landet. Navnet ikke er upassende eller kan vække anstød. Navnet skal have fornavnspræg, skriver myndigheden og uddyber:

- Superhelten er ikke brugt som fornavn i Danmark, og ses heller ikke anvendt som fornavn i udlandet. Ordet superhelt er betegnelsen for en fiktiv/ikke eksisterende figur, som udfører heltegerninger. Vi mener ikke, at Superhelten opfylder kriterierne for godkendelse til drengefornavn. 

Læs også: Tjek, hvad dit barn må hedde: Fx Viking, Sok, Fjolla eller Musling

Tager ikke et nej for et nej
(Superhelten) Benjamin skriver selv, at han ikke godtager argumenterne, fordi:

1) Statsforvaltningens definition af en superhelt stammer fra Wikipedia, hvilket ikke er en pålidelig kilde. Superhelte er meget andet – fx forældre, læger, Gandi med flere.

2) Jeg håber da ikke, der er nogen i verden, som ville føle sig stødt over at kalde mig Superhelten Benjamin… Jeg kan forstå, hvis folk griner, synes det er dumt, mobber en lidt, men anstødeligt? Ej, så er vi vist lidt mere fremme i skoene i Danmark.

3) Her er en lille liste over navne, som er godkendt i Danmark: Awesome, Altan, Blær, Charme, Dreng, Europa, Gift, Gin, Musling, Lurifax, Offer, Memo, Gandalf, Og, Ninja, Ok, Tung, Pop, Sok, Tavs. SKAL VI LIGE BLIVE ENIGE OM, AT SUPERHELTEN SKAL GODKENDES??? Jeg kan i min vildeste fantasi ikke fatte, man må hedde Ninja, Awsome og Offer, men ikke må hedde Superhelten Benjamin.

Læs hele hans indlæg her, hvor han nu opfordrer folk til at skrive under på en underskriftsindsamling for at få navnet godkendt. Se også hele afslaget fra Statsforvaltningen i billedgalleriet nedenfor.

Hvad tænker du om sagen? Er det fair eller unfair, at Statsforvaltningen bestemmer, hvad (Superhelten) Benjamin og andre i øvrigt må hedde og ikke hedde?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip