Ung mand sigtet for tre voldtægter i Odense: Bedøvede sine ofre

admin

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

En 26-årig mand er torsdag ved et grundlovsforhør i Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have bedøvet en kvinde i sin lejlighed og derefter forsøgt at voldtage hende.

Manden nægter sig skyldig og kærede fængslingen til landsretten.

I grundlovsforhøret var manden og den 22-årige kvinde langt hen ad vejen enige om, hvad der var sket om natten mellem 7. og 8. maj, fortæller anklager Jacob Thaarup.

De to kendte hinanden lidt i forvejen, da de ud på natten stødte på hinanden i Midtbyen i Odense, da kvinden var på vej hjem.

- De bliver enige om at spise noget pizza sammen, og på pizzeriaet foreslår manden, at de går op til ham og spiser, da han bor lige i nærheden, fortæller Jacob Thaarup.

Oppe i lejligheden får kvinden et glas cola og kort efter bliver hun dårlig og kan mærke, at noget er galt.

- Hun siger med det samme til ham, at han har kommet noget i colaen og forlader lejligheden, siger anklageren.

Kvinden kontakter en veninde og sammen tager de til politiet, der bringer hende til sygehuset, hvor lægerne konstaterer, at hun har både amfetamin og kokain i kroppen - noget hun afviser selv at have taget.

Et par dage efter finder politiet både amfetamin og kokain i et køkkenskab hos den 26-årige mand.

Han afviser dog både, at han skulle have blandet noget i hendes cola, og at han skulle have ønsket at have sex med kvinden.

Allerede fredag i sidste uge blev han anholdt og varetægtsfængslet i sagen, men onsdag valgte landsretten at løslade ham.

I mellemtiden havde politiet så fundet et par gamle sager mod den 26-årige frem. I 2014 blev han anmeldt af to forskellige kvinder for at have gjort noget tilsvarende mod dem, som han nu anklages for at have gjort mod den 22-årige.

- Men dengang mente vi ikke, at beviserne mod ham var stærke nok, forklarer Jacob Thaarup.

I torsdagens retsmøde blev han da heller ikke varetægtsfængslet for de to gamle sager, men alene for den seneste, hvor dommeren fandt, at der er begrundet mistanke mod ham.

Nu skal Østre Landsret så vurdere, om man er enig med Retten i Odense.

/ritzau/