Ung skuespilkomet: Branchen er brutal

Det slog gnister, da den unge skuespillerinde Dakota Johnson sidste år indtog filmlærredet i lak og læder i den længe ventede såkaldte husmorpornofilm "Fifty Shades of Grey".

Med hovedrollen som den underdanige studine Anastasia Steele, der underkaster sig den dominerende milliardær Christian Grey, fik den 26-årige skuespiller sit helt store gennembrud, men det har vist sig både at være lige så fantastisk som skræmmende.

Sådan lyder reaktionen fra den fremadstormende skuespillerinde i den britiske februarudgave af Vogue.

- Jeg er stolt af filmen, så jeg gider ikke distancere mig fra den. Det har åbnet flere muligheder for mig, fordi folk kender mit navn i forvejen, erkender Johnson over for modemagasinet.

Men karriere-peaket har også åbnet hendes øjne for filmverdenens kyniske side, siger Johnson, der som datter af den 58-årige Hollywood-skuespillerinde Melanie Griffith samtidig langer ud efter den benhårde branche, som hun med stor succes selv er blevet en del af.

- Hvorfor er min mor ikke med i flere film mere? Hun er en helt ekstraordinær skuespillerinde. Branchen er så brutal. Uanset hvor hård man er, får man følelsen af ikke at være ønsket. Det er absurd og kvalmende, raser skuespillerinden.

- Hver eneste gang, jeg har en nedtur, er jeg usikker på, om jeg nogensinde vender tilbage til filmlærredet.

Dakota Johnson har netop medvirket i FBI-thrilleren "Black Mass" med blandt andre Johnny Depp, mens hun er ved at forberede de to efterfølgere til "Fifty Shades of Grey".

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip