Ungarn tager skridt til at bygge hegn ved Rumænien

16/09/2015 12:36

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ungarske soldater, politi, ingeniører og landmålere begyndte onsdag at markere linjerne til et nyt grænsehegn på landets sydlige grænse til Rumænien, der ligesom Ungarn er medlem af EU, siger en journalist fra Reuters i området.

- Over en halv snes politifolk og soldater er med i gruppen, siger han.

Det nye hegn skal opføres i forlængelse af det hegn, som allerede er opført langs grænsen til Serbien. Rumænien er kritisk over for Ungarns plan om at udvide grænsehegn mod øst.

Den ungarske regering siger, at hegnet har til formål at stoppe migranter og få dem til at søge alternative veje ind i området.

- Det rumænske udenrigsministerium finder, at opførelsen af et hegn mellem to EU-medlemslande, der er strategiske partnere, ikke er en korrekt gestus fra en politisk synsvinkel og ude af trit med den europæiske ånd, hed det i en erklæring fra Bukarest tirsdag.

- Den ungarske side er blevet underrettet om vores holdning, hed det videre.

Ungarns udenrigsminister, Peter Szijjarto, har tidligere erklæret, at hvis flygtninge og migranterne forsøger at komme til Ungarn, eksempelvis via Rumænien, så vil de også blive mødt af et hegn her.

- Regeringen har besluttet at træffe forberedelser til opførelsen af et hegn på den ungarsk-rumænske grænse, sagde han tidligere på ugen.

Ungarn er medlem af EU og deltager også i Schengensamarbejdet om pasfrihed mellem Schengenlandene. Rumænien er også medlem af EU, men ikke med i Schengensamarbejdet.

Tirsdag lukkede de ungarske myndigheder reelt grænsen til Serbien. Det hul, hvor mange migranter og flygtninge er kommet igennem grænsen, blev lukket med skarp pigtråd. Det har fået mange migranter til at søge mod Kroatien.

/ritzau/Reuters