Ungdommen i Favreskov uddanner sig

Det er en god udvikling i forhold til den landsdækkende målsætning om, at 95 procent af alle unge, der går ud af grundskolen i 2015, påbegynder og afslutter en ungdomsuddannelse.

Positiv udvikling
I Favrskov Kommune var andelen af en ungdomsårgang, der påbegynder og forventes at afslutte en ungdomsuddannelse, på 92 procent i 2010,  i 2009 var andelen 90 procent, og i 2008 var andelen på 88 procent.

Landsgennemsnittet var i 2010 på 90 procent, og Favrskov Kommune ligger med et resultat på 92 procent på en delt 12. plads ud af samtlige 98 kommuner.

- Denne positive udvikling for ungdomsuddannelserne er vi naturligvis meget glade for, og også lidt stolte af, siger Anna-Grethe Dahl, formand for Arbejdsmarkedsudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd i Favrskov Kommune.

Unge på dagsordenen
- Unge og uddannelse har stået meget højt på dagsordenen i Favrskov Kommune de senere år, og så er det jo dejligt at se, at der er positive resultater på området, slutter Anna-Grethe Dahl.

Byrådet i Favrskov Kommune vedtog i 2009 Politik for unges uddannelse og job. Politikken for unges uddannelse og job har som målsætning, at alle unge i kommunen skal tage en uddannelse, være i aktivitet med uddannelsessigte eller være i job.