Ungdoms-OL med flot dansk deltagelse

Lørdag tændes den olympiske flamme igen, og endnu engang er Kina værtsnation for afholdelsen.

Denne gang handler det dog ikke om det rigtige OL, som Beijing var vært for i 2008, men om ungdoms-OL, som bliver afholdt i kinesiske Nanjing.

Danmark stiller op med i alt 15 danskere op i forskellige discipliner, hvor 100-meter-løberen Kristoffer Hari må siges at være Danmarks største stjerne. Og DIF's olympiske Chef de Mission Morten Schram Rodtwitt glæder sig til at se danskerne i aktion.

- Danmark bliver repræsenteret i mange forskellige idrætsgrene, og det er særdeles positivt, at vi er med i så mange idrætsgrene. Det bliver det spændende at se, hvordan vores unge atleter reagerer under et så stort og specielt arrangement, som ungdoms-OL er.

Det handler primært om, at de unge skal suge så meget til sig som muligt, som de kan tage med sig i deres videre karriere, siger Morten Schram Rodwitt til DIF's hjemmeside.

Golf er for første gang på OL-programmet ved legene i Rio i 2016, men det bliver allerede introduceret ved dette ungdoms-OL.

Her har vi to spillere med, som Morten Schram Rodwitt har særlig fokus på.

- Det bliver interessant at følge de enkelte idrætsgrene. Vi sender eksempelvis to unge talenter i golf, og vi glæder os til for første gang at opleve golfsporten i olympisk regi, siger han.

Legene har dog fået et trist forspil, da den olympiske komitéen nægtede deltagere fra ebola-ramte lande i at deltage i svømning og kampsport. Det har indtil videre betydet udelukkelse af tre atleter.

Ungdoms-OL begynder lørdag den 16. august og fortsætter indtil 28. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip