Unge erkender indbrudsplaner efter biljagt på Djursland

En længerevarende biljagt over Djursland endte natten til torsdag på en mark ved Vester Alling mellem Randers og Rønde, da to 18-årige mænd valgte at forlade vejen og forsøge at flygte fra politiet over marken.

Dog nåede deres bil ikke ret langt ind over den nysåede ager, inden den kørte fast, oplyser politikommissær Thomas Hinge fra Østjyllands Politi.

- De to flygter fra bilen til fods, og en hundepatrulje sætter efter, og allerede efter 150 meter bliver den første af dem pågrebet, fortæller Thomas Hinge.

Den anden unge mand havde tilsyneladende noget mere fart på. Han nåede blandt andet at krydse en å under sin flugt.

- Politiet fulgte efter, og man gik i vand til over livet, men han blev også pågrebet fortæller Thomas Hinge.

Efter at politiet havde anholdt mændene krøb begge 18-årige til korset og indrømmede over for politifolkene, at de var ude med planer om at begå indbrud.

- De havde noget værktøj i bilen, som pegede i den retning, men de har ikke villet ud med, hvor de ville begå indbrud, fortæller Thomas Hinge.

Biljagten forud for anholdelsen var ganske langvarig. Omkring 40 minutter gik der, fra politiet i første omgang forsøgte at standse de mænd, som kørte i en mindre rød Nissan.

- Man fattede interesse for bilen, fordi den var udstyret med stjålne nummerplader. Under eftersættelsen (biljagten, red.) forsøgte man også at bringe bilen til standsning ved brug af sømmåtter, fortæller Thomas Hinge.

Ifølge politikommissæren er mændenes lovovertrædelser næppe alvorlige nok til, at anklagemyndigheden kan finde grundlag for at kræve mændene varetægtsfængslet.

Dog kan de se frem til en sigtelse for forsøg på indbrud og for en stribe sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

- Og så venter der et større erstatningskrav, fordi de er kørt ud over en nysået mark, siger Thomas Hinge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip