Unge fastholdes i kærestevold af mobilen

Skrevet af Emma Kirstine Kejser

13/03/2013

Mest læste i dag

I dag udkom en ny bog med titlen Det Sker Ikke For Mig. I bogen fortæller 12 unge kvinder deres historie med kærestevold, hvor mobiltelefonen spiller en hel klar rolle.

- Et klart fællestræk i de voldelige forhold er kærestens fokusering på kvindens mobiltelefon. Den er symbolet på hendes kontakt til omverdenen, og derfor vil kæresten ofte bruge den som kontrolredskab og forsøge at tjekke og styre kvinden via SMSer og opkald, fortæller bogens forfatter, lektor Inger Glavind Bo fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet Tv2 Østjylland.

Det er sammen med organisationen Danner, at Inger Glavind Bo har udarbejdet undersøgelsen om kærestevold i Danmark.

I bogen fortæller 19-årige Oline om det forhold hun havde om 16-årig.

-Jeg skulle have mobiltelefonen med overalt. Hvis jeg skulle hjem og besøge mine forældre, skulle jeg skrive til ham, når jeg sad i toget, når jeg stod af toget, når jeg gik hjem til mine forældre, når jeg gik ind ad døren hos dem. Hvis jeg ikke nåede det på klokkeslæt, så havde jeg åbenbart lavet et eller andet, jeg ikke burde.

Organisationen Danner beskæftiger sig med at stoppe volden imod kvinder og børn, og de mener, at der bør skabes mere opmærksomhed på kærestevold blandt unge. De mener nemlig, at bliver der sat ind med rådgivning hos de helt unge, så kan volden forebygges. Da unge piger ofte er usikre på, hvad der er normalt at opleve i et parforhold.