Unge Højbjerg med i Bayern Münchens sjældne nederlag

For første gang siden 28. oktober 2012 har Bayern München prøvet at tabe i Bundesligaen. På hjemmebane vandt Augsburg med 1-0 over den nykårede tyske mester.

Dermed brød holdet Bayern Münchens stime på 53 ligakampe i træk uden nederlag.

Det hører dog med til historien, at Bayerns træner, Josep Guardiola, sparede en række stjerner og i stedet gav spilletid til nogle af reserverne.

Det gav plads til den 18-årige dansker Pierre-Emile Højbjerg i startopstillingen. Men sammen med resten af holdet havde han svært ved at få spillet til at flyde fra start.

Midterholdet Augsburg gik derimod optimistisk til kampen, hvilket lønnede sig efter godt en halv time.

Et Bayern-boldtab midt på banen satte en hurtig kontra i gang hos hjemmeholdet, og angriberen Sascha Mölders blev spillet fri foran favorittens mål. Han tøvede ikke med at sende bolden op i målhjørnet uden for Manuel Neuers rækkevidde.

Da havde hjemmeholdet allerede misbrugt to store målchancer.

Fem minutter inden pausen havde Pierre-Emile Højbjerg en god position til skud, men forsøget savnede hårdhed og præcision, og så kunne hjemmeholdet gå til pausen foran 1-0.

Den unge dansker fik fuld spilletid, og han havde flere fine aktioner i kampen. Han kunne dog ikke hjælpe Bayern tilbage i kampen. Holdet dominerede totalt efter pausen, men trods flere fine chancer blev det ved 1-0 til hjemmeholdet.

Niki Zimling var en del af startopstillingen hos Mainz 05, der på udebane tabte 0-2 til Eintracht Frankfurt. Zimling fik et gult kort undervejs og blev skiftet ud efter en time.

Borussia Dortmund konsolidere sig på andenpladsen ved at vinde 2-1 hjemme over Wolfsburg. Udeholdet kom ellers foran inden pausen ved Ivica Olic.

Men i anden halvleg sørgede Robert Lewandowski og Marco Reus for målene i hjemmesejren. Dortmund har nu tre point ned til Schalke 04 på tredjepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip