To unge mænd er anholdt for brutalt knivoverfald

To mænd på 19 og 20 år er torsdag aften blevet varetægtsfængslet i en sag, hvor de sammen med en tredje mand er sigtet for at stå bag et knivoverfald på tre unge mennesker i Ikast i Midtjylland.

Det oplyser Carsten Henriksen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro.

- De er begge fængslet ind til 25. juli sigtet for drabsforsøg, siger vagtchefen.

Tidligere torsdag fortalte Henning Præstegaard, politikommissær fra lokalefterforskningen i Herning, at alle mistænkte i sagen nu var anholdt.

- Vi leder ikke efter flere mistænkte. Vi skal have afhørt flere om episoden, men de tre, der nu sidder fængslet, er de tre mænd, vi mener, der har udført handlingen, sagde han.

Natten til søndag trængte gerningsmænd ind i en lejlighed i Ikast og stak tre andre med en kniv. Ofrene blev stukket i blandt andet hals og brystregionen, og den ene var i livsfare efter overfaldet.

Derfor efterforsker politiet sagen som drabsforsøg.

- Sagen kører indledningsvist som drabsforsøg. Om den holder til det i sidste ende, er jeg ikke helt sikker på, men når de forurettede bliver stukket i halsen eller i brystregionen, er det et potentielt livsfarligt stik, sagde Henning Præstegaard.

Motivet for knivstikkeriet er endnu ikke fuldstændig klart for politiet, men det drejer sig formentlig om et opgør om en pige.

- Vi har fået oplysninger om, at det var en pige, der var i spil. Om det var jalousi, eller om andet ligger bag, er stadig uvist. Sammenhængen kender vi ikke, men det handler om en pige.

- Når man får noget at drikke eller har røget hash, så tyder noget på, at man hidser sig op og vil afregne den slags, sagde Henning Præstegaard.

De to unge mænd, der torsdag blev fængslet, kommer begge fra Silkeborg.

Den tredje sigtede i sagen blev allerede ved et tidligere grundlovsforhør varetægtsfængslet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip