To unge på 16 og 19 år erkender serierøverier på Fyn

To unge mænd på 16 og 19 år har erkendt at stå bag to røverier af en OK-tankstation i Ejby og et Kiwi-supermarked i Vissenbjerg på Fyn, samt et forsøg på at røve førstnævnte tankstation endnu engang.

Det første røveri fandt sted på OK-tankstationen søndag, hvorefter de mandag røvede Kiwi-forretningen og forsøgte at røve OK-tanken igen.

Mandag lykkedes det dem dog ikke at komme ind på tanken, da døren var låst.

De to mænd blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense tirsdag, hvor de erkendte sig skyldige.

Den 19-årige fungerede ifølge forklaringen som chauffør, mens den 16-årige med hvid maskering og kniv i hånden gik ind i forretningerne.

Han havde angiveligt en gæld, som han var tvunget til at betale tilbage.

Den 19-årige fik en straksdom på seks måneders fængsel, som han modtog.

Den 16-årige blev varetægtsfængslet i fire uger, da der på grund af hans unge alder skal foretages yderligere undersøgelser i sagen, som skal afgøre hans straf.

Politiet fik mistanke om, at de to unge mænd stod bag begge røverier og røveriforsøget to dage i træk, da en patruljevogn blev kaldt ud til røveriet i Kiwi mandag aften.

På vej derud kørte betjentene nemlig forbi OK-tanken i Ejby. Her så de en mand med en hvid maske løbe væk fra butikken. Betjentene valgte at anholde ham samt en anden mand, som sad på parkeringspladsen.

Det var den OK-tank, som søndag var blevet udsat for røveri, hvor en mand med en køkkenkniv truede sig til et mindre kontantbeløb og cigaretter.

Da signalementet på manden, der røvede OK-tanken, passede med den beskrivelse, som Kiwis medarbejdere havde givet af røveren, kædede politiet alle forbrydelserne sammen.

Det viste sig da også, at politiet havde ret i mistanken.

/ritzau/

.

Dagens Gossip