Unge piger slås mindre

Antallet af unge piger, der findes skyldige i vold, er faldet med en tredjedel over de sidste ti år. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriet.
Samlet set bliver der idømt væsentligt færre straffe, og de mest kriminelle aldersgrupper er i dag ældre end tidligere.

I 2012 faldt der 132 strafferetlige afgørelser for vold begået af piger i alderen 15 til 17 år. I 2013 var antallet af afgørelser faldet til 65.
I et længere tidsperspektiv er unge pigers vold faldet med en tredjedel fra 2004 til 2013.
Det er nogle af konklusionerne i rapporten, som kortlægger kriminalitetsudviklingen i aldersgrupperne 15-17 år, 18-20 år og 21 år og opefter.

De nye tal nuancerer den senere tids medieomtale af vold begået af unge piger. Det samlede antal afgørelser for pigers straffelovsovertrædelser (bl.a. tyveri, narkotikaforbrydelser, vold og trusler, seksualforbrydelser) har dog samlet set været på samme niveau over de senere år, mens der for unge drenge er tale om en tydeligt faldende tendens.

Justitsminister Karen Hækkerup udtaler i en pressemeddelelse:

- Det glade budskab om, at unges kriminalitet gennem ti år er nedadgående, er en vigtig pointe i den nye undersøgelse. Vi har den seneste tid hørt nogle grumme historier om voldelige pigebander. De konkrete sager er helt uacceptable og frygtelige, men med til billedet hører også, at unge piger faktisk dømmes sjældnere for vold end tidligere.

Karen Hækkerup siger også, at der trods den mindre vold stadig er plads til forbedringer. 

- Vi skal konsekvent gribe de unge, der er på vej ud i en kriminel løbebane. At blive involveret i kriminalitet i en tidlig alder kan få livslange konsekvenser, som man ikke kan overskue som ung. Derfor har vi sammen med satspuljepartierne bl.a. styrket den forebyggende indsats for unge, der udviser en bekymrende adfærd, og afsat penge til netværkssamråd i kommunerne for unge, der er mistænkt for at have begået alvorlig kriminalitet.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip