Unge retter sig mere mod det private erhvervsliv

Skrevet af admin

|

06/07/2014

Dagens topnyheder

Det er erhvervsakademiuddannelserne, der er de klare højdespringere, når det gælder ansøgningerne til de videregående uddannelser i år.

Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der er offentliggjort søndag.

Med i alt 14.063 førsteprioritetsansøgninger opnår erhvervsakademiuddannelserne i år en ansøgerfremgang på 13 procent i forhold til sidste år.

De tre videregående uddannelsesinstitutioner, som har modtaget flest førsteprioritetsansøgninger i 2014, er Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Professionshøjskolen VIA, der tilsammen har modtaget næsten hver tredje førsteprioritetsansøgning.

Allerede lørdag viste det sig, at der igen i år er blevet slået rekord i antallet af ansøgninger til de videregående uddannelser.

Således har 91.231 søgt optagelse på en videregående uddannelse i år. Det er det højeste antal nogensinde og samtidig en stigning på fire procent i forhold til ansøgertallet sidste år, der lød på 88.040.

Alle ansøgere får besked den 30. juli, om de er kommet ind på deres ansøgte studie.

I 2013 blev 63.525 ud af de i alt 88.040 ansøgere optaget på en videregående uddannelse. Dermed måtte 24.515 af ansøgerne finde et afslag liggende i postkassen.

/ritzau/