Unge skuespillere hylder dansk idol

Selv kaldte han prisen for "vigtigere end en Oscar-nominering".

Og spørger man de nye opkommende skuespillere Cyron Melville og Sebastian Jessen var det fuldt fortjent, at den danske Hollywood-veteran Viggo Mortensen lørdag aften blev hædret med en specialpris til den prestigefyldte Bodil-prisuddeling.

- Det var sgu en stor oplevelse at høre ham tale. Mange kunne lære meget, skriver den 28-årige Jessen, der for alvor slog igennem som skuespiller i "Kærlighed ved første hik" fra 1999, på Instagram. Og ved hjælp af hashtagget #mitnyeforbillede indikerer den unge skuespiller sin dybe beundring af Mortensen.

Jessens rosende ord er skrevet som en kommentar til et billede fra lørdagens prisuddeling, som kollegaen og vennen Cyron Melville lagde op på det sociale billeddelingsmedie. Også han havde kun rosende ord tilovers for Mortensen.

- I går havde jeg fornøjelsen af at fejre en gennemsympatisk fyr få en velfortjent Æres-Bodil. Han hedder noget så cool som Viggo, men han er også kendt for noget så cool som "Aragorn", skriver Melville med henvisning til Mortensens karakter "Aragorn" i de populære "Ringenes Herre"-film.

Foruden "Ringenes Herre" har den prisbelønnede danske skuespiller også spillet med i film som "The Indian Runner", "Eastern Promises" og "The Road".

Og til april er han igen biografaktuel, når han giver den i rollen som den danske general Gunnar Dinesen, der i slutningen af 1800-tallet udvandrede til Argentina.

Se de unge skuespilleres hyldest til Viggo Mortensen her: https://instagram.com/p/zsjB1hMxs1/?modal=true

Newspaq

 

Dagens Gossip